48 biler tilmeldt IWSC 2024

IMSA WeatherTech SportsCar Championship har fået hele 48 tilmeldinger til den fulde sæson i 2024, plus yderligere 10 til udvalgte løb.

Serien kommer fremover til at bestå af GTP, LMP2, GTD Pro, og GTD, hvor det dog ikke er alle events, at alle klasser skal deltage.

Antallet af biler i GTP kategorien forbliver uændret, da Meyer Shank Racing ikke længere deltager, men Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport i stedet kommer med to biler. Om begge biler får Konica Minolta bemaling, er ikke offentliggjort endnu.

Dertil kommer Iron Lynx med den helt nye Lamborghini SC63 med Michelin Endurance Cup løbene, som dog ikke når at blive køreklar til 24 timers løbet i Daytona, men støder til serien på Sebring, Watkins Glen, Indianapolis og Petit Le Mans.

LMP2 kategorien vokser til 11 faste biler. Det er en kombination af LMP2 kategorien forsvinder fra FIA World Endurance Championship, og at LMP3 kategorien udgår fra IWSC. United Autosports stiller op med to biler, mens Sean Creech Motorsport og Riley skifter op fra LMP3 kategorien. AO Racing udvider med et LMP2 program, fra kun at gøre et GT hold hidtil. Derudover kommer AF Corse på besøg med Francois Perrodo ved langdistanceløbene, ligesom han har gjort i 2023.

De faste hold, Crowdstrike Racing by APR, Tower Motorsports, TDS Racing, Era Motorsport, PR1 Mathiasen Motorsports, og danske High Class Racing fortsætter i serien med en bil hver, dog med det twist, at der kommer Inter Europol branding på PR1 holdets bil. Det polske hold har indgået en samarbejdsaftale med det succesfulde amerikanske hold, så holdet i IMSA fremover skal kendes under det knapt så mundrette Inter Europol by PR1/Mathiasen Motorsports.

GTD Pro kategorien har fået gevaldigt vokseværk. I denne sæson har der til tider været ned til fem biler, som alle er tilbage, men det bliver i stedet 10 faste, plus 3 biler ved udvalgte afdelinger. Corvette Racing by Pratt Miller Motorsports er det nye navn for de indtil nu gule racere, som dobler op til 2024, med hele to biler. Dertil kommer Paul Miller Racing, som skifter op fra GTD Pro, ligesom AO Racing og Kelly Moss with Riley tager et step op af trappen, med en bil hver.

Ford Multimatic Motorsports kommer med to helt nye Ford Mustang GT3 racere, som skal køres af henholdsvis Mike Rockenfeller og Harry Tincknell i den ene racer, mens Joey Hand og Dirk Müller bliver genforenet, efter at have delt Ford GT raceren, som kørte i GTE spec i fire sæsoner fra 2016-2019

Iron Lynx kommer med en Lamborghini, Risi Competizione med en Ferrari, og Sun Energy 1 med en Mercedes, ved udvalgte langdistanceløb.

Der er 17 biler i GTD tilmeldt hele sæsonen, med yderligere fem biler ved udvalgte langdistanceløb. AWA kommer med to helt nye Corvette GT3 racere, hvilket indtil videre er den største nyhed i klassen. Ellers er der genvalg til Vasser Sulivan, Heart of Racing Team, Korthoff Preston Motorsports, Andretti Motorsports, WTRAndretti, Winward Racing, Gradient Racing, Inception Racing, Forte Racing, Kelly Moss with Riley, Turner Motorsport, og Wright Motorsport.

Magnus Racing vender tilbage til fuld sæson, efter kun at have deltaget i udvalgte løb i år.

MDK Motorsports satser på en fuld sæson i GTD, efter kun at have snust lidt til Daytona i 2023. Der kommer mere omkring det program i nærmeste fremtid, hvilket er rigtig interessant nyt.

AF Corse, Triarsi Competizione, Cetilar Racing, Iron Lynx, og Iron Dames stiller op med en bil hver, ved udvalgte langdistanceløb.

Der er ikke sat kørernavne på de forskellige biler, udover hvad de enkelte hold selv har offentliggjort. Den endelige deltagerliste, med bilmærker og kørernavne bliver offentliggjort den 14. november. Derfor ved vi heller ikke officielt, hvilke danskere som deltager i serien – men vi kommer med garanti til at se en del Dannebrog i 2024.

Relaterede nyheder