38 biler klar til LMC sæsonstart

Michelin Le Mans Cup har 38 biler tilmeldt åbningsløbet på 2024 sæsonen.

Der er fire biler, som er droppet ud siden den første deltagerliste blev offentliggjort i slutningen af januar måned.

Leipert Motorsport kommer desværre ikke til start med deres Lamborghini. Det ville ellers have været den anden sæson, at Gerhard Watzinger og Brendon Leitch skulle have kørt, mens Marcel Leipert var skrevet på til den anden bil, men de har valgt at droppe ud af LMC for 2024 med begge biler.

Blackthorn kommer heller ikke til start med deres to Aston Martin Vantage GT3 Evo racere. Holdet var til start i British GT i forgangende weekend, men der er ikke noget nyt omkring deres deltagelse senere på året i LMC.

Det har desværre være et tilbagevendende tema i LMC, især i GT3 kategorien, hvor biler er droppet ind og ud af deltagerlisten, så kun en håndfuld eller mindre har kørt fuld sæson. Tidligere var der en Le Mans billet at køre om, men med den store interesse fra LMGT3, LMP2 og Hypercar racere, er denne automatiske invitation blevet skåret væk – faktisk blev den det allerede i 2023, så det nu hedengangende GMB Motorsport var de sidste til at vinde adgang til det store løb.

Men når det er sagt, så er der stadig 9 GT3 biler til start, udover den store grid på 29 LMP3 racere.

High Class Racing Porsche #18 kommer til start under dansk flag, men med britiske Nick Jones og Scott Malvern bag rattet. Sidste år kørte de også serien, men kørte med Team Parker Racing, som nu fokuserer på British GT med en anden Stuttgart racer – Mercedes.

Michelin Le Mans Cup Spa Round 2023 start
Photo: JJ Media

I 2024 har vi to danskere til start, og de kommer til at kæmpe mod hinanden i LMP3 racerne.

Jens Reno Møller er skiftet fra GMB’s GTE Aston Martin i ELMS serien til High Class Racing #20. Det er ikke første gang at Møller sidder bag rattet af en prototype, da han tidligere blandt andet har kørt 24 timers løbet i Le Mans to gange ombord en Lister Storm LMP1 racer. Han skal dele bilen med Tommy Foster, som har flere LMC sæsoner bag sig.

Han får modstand af Sebastian Gravlund, som skal køre for Inter Europol Competition #43. Gravlund er skiftet over fra formelbiler, men har brugt vinteren på at forberede sig og køre ræs i en LMP3 racer, hvor det allerede er blevet til metal. Gravlund får Tim Creswick med i bilen, som kørte 2023 sæsonen hos High Class Racing ombord deres Porsche 911 GT3 racer.

Men som tidligere nævnt, får de to danskere konkurrence fra 27 andre biler, som har kørere ombord, som har lagt mere erfaring i LMP3 racere.

Michelin Le Mans Cup skal teste på Circuit de Barcelona-Catalunya på onsdag den 10. april, inden selve løbsweekenden strækker sig over fredag og lørdag, hvor der køres løb lørdag eftermiddag klokken 17.40. Som altid kan både kvalifikation og løb følges på seriens YouTube kanal.

Relaterede nyheder