42 biler klar til ELMS testdag

Der bliver tæt pakket med biler, når ELMS serien afholder testdag på Paul Ricard den 22.-23. Marts.

Hele 42 biler har meldt deres ankomst, fordelt på 13 i LMP2, 9 i GTE og hele 20 biler i LMP3.

Kun de forsvarende mestre fra Greaves Motorsport har valgt ikke at teste disse 2 dage, men de har netop været på den Spanske Aragon bane og teste i denne uge.

LMP3 feltet har virkelig fået medgang. Da klassen startede i 2015, var det 5 Ginetta racere der udgjorde feltet. Sidst på sæsonen dukkede den første Ligier op, og nu er der total fransk dominans i 19 ud af de 20 biler! Kun MurphyP3-3Dimensional.com har valgt et Riley chassis, men Ginetta fuldstændig har forladt LMP3. Efter sæsonen opstod der samarbejdsvanskeligheder med Nissan, som er den obligatoriske motorleverandør i klassen, og så valgte Ginetta helt at trække sig fra LMP3.

I LMP2 klassen er der god spredning på bilmodellerne. Gibson 015S, Oreca 03R og 05, Ligier JS P2, Morgan samt BR01 modellerne sikre at det bestemt ikke bliver et mærke som løber med det hele.

Car #77 / TF SPORT (GBR) / Salih Yoluc (TUR) / Euan Hankey (GBR) / Richie Stanaway (NZL) - ELMS 4 Hours of Estoril at Alcabideche - Estoril - Portugal Photo: European Le Mans Series - Nick Dungan / AdrenalMedia.com
Car #77 / TF SPORT (GBR) / Salih Yoluc (TUR) / Euan Hankey (GBR) / Richie Stanaway (NZL) – ELMS 4 Hours of Estoril at Alcabideche – Estoril – Portugal
Photo: European Le Mans Series – Nick Dungan / AdrenalMedia.com

I GTE klassen er det en fin blanding af 5 stk Ferrari 458 Italia, 2 Aston Martin Vantage og 2 Porsche 911 RSR modellerne. Der bliver med sikkerhed kamp til stregen for alle bilmærkerne, hvilket også kan tillægges Balance Of Performance, som gør at alle bilerne kan kæmpe på lige vilkår – også selvom der nogle gange er diskussioner omkring BOP…

Set med danske briller, så har vi Formula Racing med, som er de forsvarende mestre i ELMS GTE klassen. Deres mål er at forsvare titlen, og udover det også deltage i 24 timers løbet på Le Mans i juni måned. En billet som de fik ved at vinde mesterskabet i 2015.

Sæsonstarten er den 16. april til 4 Timers løbet på Silverstone, i forbindelse med FIA WEC løbet som også køres samme weekend.

Relaterede nyheder