15 biler til start i World RX

FIA har offentliggjort den permanente deltagerliste til FIA World Rallycross Championship 2018.

15 biler kommer til at følge serien gennem alle 12 afdelinger i denne sæson, fordelt over 3 kontinenter.

De forsvarende verdensmestre, Johan Kristoffersson og PSRX Volkswagen Sweden stiller med samme hold igen, hvor Petter Solberg – PS delen i teamnavnet – igen bliver Kristofferssons holdkammerat.

Udover GRX TANECO Team, Olsbergs MSE, Team Peugeot Total og EKS Audi Sport, som vi allerede tidligere har nævnt, kommer GC Kompetition endelig med to Renault Megane RS. Der var allerede snak om bilen i 2017, men det er først nu at teamejer Guerlain Chicherit har bilen klar til konkurrence. Franskmanden får sin landsmand Jerome Grosset-Janin med i den anden bil. Bilerne er udviklet sammen med Prodrive og leverer lige omkring de 600 hk.

Kaster vi et blik på enkeltmands holdene, så har vi Kevin Hansen som en del af Team Peugeot Total, og Gregoire Demoustier hos Sebastien Loeb Racing, mens Janis Baumanis bliver den eneste faste mand hos STARD.

Petter Solberg, Timmy Hansen, Andreas Bakkerud, Johan Kristoffersson, Kevin Eriksson & Mattias Ekström.
Photo: FIAWorldRallycross.com

Feltet på 15 permanente biler er det mindste felt siden serien startede i 2014. Der er stadig mulighed for andre kørere at tilmelde sig til en eller flere af afdelingerne, men det er sjældent at der kommer mere end et par stykker eller tre ekstra. Dette kunne evt være nogle EM kørere, som stiller til start i Portugal, England, Norge eller Tyskland, da disse weekender ikke falder sammen med EM serien.

EM har et fornuftigt felt på 23 Supercars, heriblandt danske Ulrik Linnemann i en Volkswagen Polo, så VM kan sætte deres lid til at de får lidt “hjælp”, da mange af kørerne godt kan lide at køre i Portugal, Norge og Tyskland. Englands afdelingen bliver for første gang kørt på Silverstone, på en nyanlagt Rallycross bane. Dermed får Lydden Hill ikke længere besøg af VM serien, hvilke mange kørere og fans begræder.

Men lad os slutte artiklen med en positiv tone.

Et felt med 15 yderst kompetente kørere er mere end hvad vi kunne have turde håbe på for bare få måneder siden. Der har nemlig været utroligt stille i forhold til tidligere sæsoner, hvor holdene var hurtigere til at melde deres engagement ud. Selv om Johan Kristoffersson er favorit til at vinde igen, så bliver han med stor sandsynlighed presset af både hans holdkammerat samt EKS Audi Sport og Team Peugeot Total holdene – og hvem ved, om nogle af de andre også kan blande sig i toppen.

Sæsonen starter den 14.-15. april på Circuit de Catalunya nær Barcelona.

Relaterede nyheder