Formel E vender tilbage til Kina

ABB FIA Formula E Championship vender tilbage til Kina, når den 5. sæson skal køres gennem 2018/19.

Havnebyen Sanya i den sydlige del af Kina, på øen Hainan ligger asfalt til, når de helt nye Formel E racere kører deres første løb i Kina siden 2015. Dengang blev der kørt i Beijing, hvor det allerførste Formel E løb faktisk også blev kørt tilbage i 2014.

Løbet køres den 23. marts, 14 dage efter der endnu en gang bliver kørt i Hong Kong.

ABB FIA Formula E Championship Gen2 car
Photo: ABB FIA Formula E

Allerede da grundlinjerne i 2018/19 kalenderen blev offentliggjort for en måned siden, stod den 23. marts som et TBA løb i Kina, men det hul er nu altså fyldt ud.

Dermed er der kun et løb tilbage, som endnu ikke er offentliggjort. Der står nemlig TBA ud for 26. januar. Her forventes et løb i Sydamerika, hvor Sao Paolo i Brasilien bejler kraftigt til at afholde et løb. Men også Punta del Este i Uruguay står på spring for at afholde et ePrix, som de også gjorde i 2017/18 sæsonen, da Sao Paolo afdelingen blev aflyst.

Den 5. sæson af ABB FIA Formula E Championship starter den 15. december i Ad Diriyah i Saudi Arabien.

Relaterede nyheder